photo sharing and upload picture albums photo forums search pictures popular photos photography help login
Lieve Snellings | all galleries >> for Peace and Justice >> European WiB Conference in Leuven, 2014 >> 02 - Thursday 1st of May 2014 >> 16 - Feminist activism against nuclear weapons and militarism in Europe > NEDERLANDSTALIGE TEKST
previous | next
01-MAY-2014 © Lieve Snellings

NEDERLANDSTALIGE TEKST

Leuven, Belgium

Workshop: FEMINISTISCH ACTIVISME tegen NUCLEAIRE WAPENS en tegen het MILITARISME in EUROPA. Rebecca Johnson en Heena Thompson London

Feministisch activisme tegen nucleaire wapens en tegen het militarisme in Europa.
30 jaar geleden leidden feministen Europese bewegingen tegen nucleaire wapens. Nu is onze energie en politiek opnieuw nodig om deze taak af te maken.
De NATO, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en ook de VS en Rusland blijven hun wapens vernieuwen voor toekomstige oorlogen met een prijskaart van miljarden euro’s.
Zolang onze regio gemilitariseerd en kernwapenafhankelijk blijft, belemmert dat de ontwapening en leidt het de aandacht af van de echte veiligheidsnoden van de wereld.Deze workshop wil nieuwe denkrichtingen en ideeën uitwisselen om feministische initiatieven en activisme op te bouwen om nucleaire wapens uit te bannen, te vernietigen en de militaire rol in de internationale betrekkingen te doen afnemen.
Welke nieuwe inzichten heb je ontdekt als je de kracht van ons DNA combineert met de conclusie van deze workshop ?

- Informatie over de uitgaven voor kernwapens roept bij mensen weerstand op.
Zoals bijvoorbeeld in Italië: 120 Amerikaanse basissen en 90 Amerikaanse bommen
- Alle landen – met inbegrip van niet-nucleaire staten, beginnen de effecten van de kernwapens op humanitair vlak als issue te bespreken, zoals bijvoorbeeld de conferentie van Oslo in 2013 en de Mexico conferentie in februari 2014, met als doel het wereldwijd verbieden van kernwapens . In Londen was er een WIB actiedag tegen kernwapens.
- Een solidariteitsoproep tot steunbetuiging voor het maandelijks vrouwenkamp op Aldermaston
- Een optreden op 9 augustus 2014 ter herdenking van het bombardement van Nagasaki. Misschien een internationaal vrouwenrechtenkamp WIB oprichten ?
- Aandacht voor de gevolgen van het gebruik van kernwapens of nucleaire ongevallen – een vlucht over Italië die neerstortte in de baai van Biskaje, op nucleaire onderzeeërs zouden de gezondheid, het leven en het klimaat beïnvloeden. Bij een nucleaire ramp van een grote omvang zouden een miljard mensen in Afrika sterven aan een stofwolk - een nucleaire winter - die tot een nucleaire hongersnood zou leiden.
- Wat kunnen we doen om bewustzijn te creëren?


DSC_7284

Nikon D300
1/125s f/5.6 at 18.0mm iso3200 full exif

other sizes: small medium large original auto
share
Type your message and click Add Comment
It is best to login or register first but you may post as a guest.
Enter an optional name and contact email address. Name
Name Email
help private comment