photo sharing and upload picture albums photo forums search pictures popular photos photography help login
Marius Nistor | all galleries >> Cresterea canarilor, sticletilor si scatiilor >> Cresterea si inmultirea canarilor >> Alimentatia canarilor > Nutreturi verzi
previous | next

Nutreturi verzi

La aceasta hrana de baza, ca suplimente pot sa se adauge nutreturile verzi. Conditia esentiala atunci cand se folosesc nutreturi verzi este sa fie bine spalate pentru a elimina orice urma de pesticide, iar apoi zvantate de apa pentru a evita deranjamentele intestinale. Trebuie sa fie bine coapte si in cantitate care poate fi consumata in aproximativ o ora. Nu exgerati cu ele si le dati un singur fel pe zi, repet deoarece pot produce colite de fermentatie care pun in pericol viata pasarii.
Dintre nutreturile verzi puteti sa le oferiti felii de mere, pere, gogosari sau frunze de spanac, papadie. Evitati salata care nu are valoare nutritiva fiind 90% apa si e cea care produce cele mai multe probleme intestinale. Morcovul crud ras pe razatoare este un alt aliment deosebit, mai ales ca prin existenta ßeta-carotenului intensifica culoarea (la fel ca si gogosarul) la canarii rosii.


other sizes: small medium original auto
share
Type your message and click Add Comment
It is best to login or register first but you may post as a guest.
Enter an optional name and contact email address. Name
Name Email
help private comment