photo sharing and upload picture albums photo forums search pictures popular photos photography help login
Marius Nistor | all galleries >> Cresterea canarilor, sticletilor si scatiilor >> Cresterea si inmultirea canarilor >> Alimentatia canarilor > RETETA
previous | next

RETETA

Am sa va descriu in continuare reteta pe care o folosesc in ultimii ani cu succes, cu cateva modificari pentru fiecare perioada.
Pentru perioada de repaus:
Se fierbe un ou timp de 15 minute, se curata de coaja care se piseaza in fragmente mici si se adauga la albusul si galbenusul date pe razatoarea marunta. Fiecare ou se amesteca cu 100g de Eggfood dry canaries de la Orlux(Versele-Laga) si eventual la canarii cu factor rosu se mai poate adauga niste morcov crud tot asa ras pe razatoare. Acest amestec se poate imbunatati adaugand cazeina produsa prin coagularea a 400 ml de lapte. Aceasta se obtine turnand o lingura de otet de mere in momentul fierberii laptelui si lasand sa mai clocoteasca inca 2 minute. Coagulul se aduna intr-o sita, se lasa sa se scurga de apa si sa se raceasc apoi se adauga compozitiei. Se administreaza de doua ori pe saptamana.
Perioada de reproducere:
Procentul de ou creste in primele zile de viata ale puilor scazandu-l treptat astfel incat in momentul intarcarii la 35 de zile raportul ou/Eggfood dry este cel de mai sus: 1ou/100g . “pesmet”. Se adauga un complex multivitaminic – eu folosesc Breedmax, dar la fel de bine merge de exemplu Ferti-vit sau Omni-vit(Orlux). Se administreaza zilnic, iar femelelor cu pui este bine sa li se schimbe de 3 ori pe zi.
Perioada de naparlire:
Se adauga in plus 50g de Gold patee canaries Orlux(Versele Laga) si un complex multivitaminic de genul Mutastress(Chemivit) sau Muta-vit(Orlux). Pentru intensificarea culorii la canarii galbeni se foloseste luteina regasita in produsul Yel-Lux(Orlux), iar pentru cei rosii canthaxantina si Beta-carotenul din Can-tax(Orlux) in doze de 1g la 100g de mancare moale.

ATENTIE! NU FOLOSITI ACEASTA MANCARE DECAT O SINGURA ZI!

Datorita continutului de ou este foarte perisabila si e preferabil sa fie administrata in tainuri mai mici, de trei ori pe zi la femelele care au pui, o data pe zi la cele care fac oua (administrarea se opreste dupa cel de-al patrulea ou si reincepe inainte cu doua zile de eclozarea puilor) si o data pe saptamana la restul pasarilor. Mancarea moale se va tine tot timpul in frigider sau in congelator daca ati facut cantitati mai mari!

Canon EOS 30D
1/800s f/4.5 at 180.0mm iso160 full exif

other sizes: small medium large original auto
share
Type your message and click Add Comment
It is best to login or register first but you may post as a guest.
Enter an optional name and contact email address. Name
Name Email
help private comment