gallery: Bilder fra klubbmøter
Her legger vi ut ekstra bilder fra klubbmøtene. Disse kommer i tillegg til referatene som kan leses på http://www.maritim-modellklubb.no
*** Oppdatert 11.9 2024 - bilder fra aprilmøtet
gallery: Modeller
Her finner du fotografier av modellskip. Se også galleriet for medlemmer.
*** Oppdatert 30.6.2021 - Bilder av Heinrich Beins Passat bygget i papir.
gallery: Begivenheter
Bilder fra klubbturer, maritime arrangementer og annet som foregår.
*** Oppdatert 19.3.2023 - Bilder fra IPMS modellkonkurranse Skala 2023 på Gardermoen ***
gallery: Jan Richard Meek sin SS Norway, 1:200 skala.
Jan Richard pusler på en scratchbygget, radiostyrt modell av salig
SS Norway. Han har nå planket opp skroget og montert baug- og akterthrustere og hovedmaskineri samt ror. Vi fikk en CD med masse bilder på i sommerferien, så her har dere det hele. Jeg har prøvd å ordne dem i noenlunde kronologisk og logisk rekkefølge.
12.9 2013 - flere bilder. Se på de bakerste sidene i galleriet.
Du kan se video av thrusteren i aksjon og hvordan leamikken er koblet i hop på
http://www.youtube.com/watch?v=FX_U3VNSFVk
gallery: Jan Wellens modell av Laaland
Jan bygger denne modellen i 1:64 skala etter tegninger fra Marinemuseet i Horten, hvor det står en aldeles fantastisk modell av skuta. Dette er et dansk 50-kanoners skip fra tidlig 1700-tall, hun var flaggskip for Tordenskjold i en periode. I sin tid sov faktisk også Peter den Store over på skipet da han avla visitt ombord på den danske eskadren ved Rügen.
Oppdatert 20.11 2011, en kladas med bilder av modellen som den nå står. Skroget er snart ferdig.
gallery: Fartøyer
Her finner du fotografier av skip og båter. Se også medlemsgalleriet.
*** Oppdatert 25.5.2009 - Bilder fra dekk på Gjøa
gallery: Bilder for medlemmer av Maritim Modellklubb
Her finner du mange bildegallerier med hundrevis av bilder som er forbeholdt klubbens medlemmer. Passordet finner du nederst i møteinnkallingen du som medlem har fått tilsendt. (Ikke i selve e-posten, du må lese PDF-innkallingen som det er lenke til øverst i eposten!)
Det holder å logge seg inn én gang pr besøk forresten, bare så det er nevnt. Du slipper å gjenta det for hvert bidige bildegalleri.
gallery: Klubblokalet
Adkomst til Maritim Modellklubbs klubblokale ved Norsk Sjøfartsmuseum
gallery: Unimat verktøy-demonstrasjon
På klubbens maimøte fikk vi besøk av Magne Dalen, importør av "The Cool Tool" (Unimat 1) hobbymaskiner, disse ga oss en fin demonstrasjon av utstyret. Her ser du bilder av dette. De leverer ett basissett, "Unimat 1 Classic" laget i metall og plast, som danner kjernen i systemet.Det består av løse komponenter som kan mikses og matsjes for å konstruere ulike verktøy etter behov. Det er selvsagt visse begrensninger i hvor brutalt man kan gå frem med dette settet, så de tilbyr dessuten et utbyggingssett, "Unimat MetalLine", som er laget helt i metall og mye stivere og mer solid. Man kan dermed skru sammen maskiner som i større grad kan brukes til å bearbeide metall. Til slutt har de et sett kalt "Unimat 1-CNC" som gir muligheten til å datastyre hele stasen. Importøren har hjemmeside på http://www.thecooltool.no
gallery: Kanonene på Tøjhusmuseet, København
En kanon er en kanon er en kanon. Ikke. Her ser du bilder av et godt knippe kanoner som ligger på Tøjhusmuseet (Artillerimuseet) i København. Som du vil se er variasjonen i størrelse, lengde og utseende ganske så tydelig. Noe å tenke på neste gang du bygger en seilskutemodell?
Det finnes tabeller over kanonenes mål og vekt, f.eks. i den for formålet glimrende bok "Dansk artilleri i Napoleonstiden" som jeg kjøpte på museet i sin tid. Det som er verre å få tak i er informasjon om kanonens utseende, dvs utforming av munning og bakstykke, plassering og antall forsterkningsringer rundt løpet, hvordan "trinnene" i kanonens tykkelse er utformet, utførelse av dekorasjon eller mangel på samme osv. Derfor har vi nå lagt ut dette galleriet. Merk at slett ikke alle kanonene som vises er laget i Danmark-Norge; kanoner tatt fra fienden var fullt gangbar vare og gjorde ofte nyttig tjeneste hos sine nye eiere. Vær også klar over at kanoner kunne være fullt kurante i svært lang tid; i 1800 ble det foretatt en opptelling over hva de enkelte skip i den dansk-norske flåte var satt opp med av artilleri og de eldste kanonene som var i bruk var da fra tidlig 1600-tall!