photo sharing and upload picture albums photo forums search pictures popular photos photography help login
Topics >> by >> Alles over strijkkralen, waarom is het zo leuk en hoe werkt het

Alles over strijkkralen, waarom is het zo leuk en hoe werkt het Photos
Topic maintained by (see all topics)

Ik besteed veel tijd aan het maken van Strijkkralen werkjes. De laatste tijd is het mijn topambacht. Ik heb veel plezier met het delen van mijn projecten en hoe ze te maken met u, mijn lezer.

Onlangs vertelde iemand me dat ze dol was op een van mijn projecten. Dit duidelijk geweldige meisje wilde mijn Navi in een Container maken met haar dochter, maar ze hadden nog nooit met Perler Bonen gewerkt.

Ze was op zoek naar wat standaard hints en ook hulp met strijkparels. Ik heb haar zeker geholpen.

De hele uitwisseling bracht me tot de overtuiging dat ik echt niet op mijn site hoor over de echte basisprincipes van Strijkkralen winkel.

OMG. WAT WAS IK AAN HET GELOVEN?

Ik natuurlijk nodig om dat te verhelpen. Mijn beste beginner Perler korrel overzicht is de behandeling.

Als je nieuw bent in het gebruik van Perler Beans hoop ik dat je antwoorden vindt op de meeste van je beginnersvragen in deze Strijkkralen gids

Spoiler Alert: Dit is een lange blog post. Ik ben nogal gepassioneerd over Strijkkralen, dus ik wil je een echt gedetailleerde beginnersgids geven.

MAAR ik weet dat het leven hectisch is. Dus wil ik je ook een gecomprimeerde versie geven van hoe je Strijkkralen kunt gebruiken voor snelle aanbevelingen, want ik zal eerlijk zijn, het is echt eenvoudig. De woordelijkheid in dit bericht is te wijten aan het feit dat ik heb een groot aantal ideeën en techniek die ik wil delen.

Gewoon hoe Perler Beans te gebruiken-- Snel Perler Grain overzicht.

 • Koop Perler Kralen en de benodigde producten.
 • Kies een ongelooflijk patroon.
 • Plaats de Perler Kralen op een Strijkkralen volgens het patroon dat je hebt gekozen.
 • Bedek de Perler Beans met een stuk strijkpapier.
 • Neem een voorverwarmd strijkijzer en smelt de korrels boven warm gedurende 15 - 20 seconden.
 • Wacht tot de kralen zijn afgekoeld.
 • Draai de taak om, bedek met strijkpapier en smelt ook nogmaals aan de andere kant.
 • Laat de taak afkoelen, verwijder het papier, en geniet van je Perler Kralenproject.

Zie je, ik zei toch dat het heel gemakkelijk was. Natuurlijk is er METHODE meer aan de fantastische wereld van Strijkkralen, dus laten we er eens induiken.

Strijkkralen Basis

Als je niet bekend bent met Perler Beans, het zijn kleine plastic kralen die in een patroon op een Strijkkralen kunnen worden geprepareerd, bedekt met strijkpapier, en dan gesmolten met een heet strijkijzer. Wanneer je het papier verwijdert heb je een geïntegreerd kunstwerk. Ze worden ook wel Hama Beads, fuse grains, Artkal Beads, Melty Beans of plastic fusion grains genoemd. Ik maak voornamelijk gebruik van kralen van het merk Perler, dus noem ik ze Strijkkralen

Er zijn 3 maten Strijkkralen.

De meest gebruikelijke maat is 5 mm, het is de enige maat die ik ooit gebruikt heb. Het is het gemakkelijkst te vinden in de winkel, en het heeft het grootste kleurengamma. Het wordt ook wel de "midi" korrel genoemd.

Perler heeft ook een "Big deal" korrel die twee keer zo groot is. De Big deal Bead is afgestemd op kleine handen en is ook het beste voor kleuters.

Tenslotte, T= er is ook nog een kleine Perler kraal. Oh boy, ze zijn klein. MAAR ze zijn ideaal voor het nemen van grotere schaal werkjes en maken ze kleiner formaat.

Perler Beans zijn gemaakt van een voedselkwaliteit kunststof genaamd, Low-density Polyethyleen, of LDPE.

De korrels zijn verkrijgbaar in een waaier van tinten. Er zijn zowel doorschijnende als ondoorschijnende Perler Beans. Ik heb een aantal Strijkkralen met stukjes glitter erin. Als je echt goed kijkt zijn er zelfs een aantal kralen die gloeien in het donker of met warme tinten aanpassen.

Benodigdheden voor strijkkralen

 • Strijkkralen (duh!) Je kunt kralen op verschillende manieren kopen.
 • In zakken van eigen kleuren (1.000 of 6.000 per zak).
 • In verschillende gekleurde emmers of starter containers.
 • Of u kunt een voorgesorteerd bakje kopen met verschillende tinten.
 • Deze kleine kits bieden u voldoende korrels om alleen het detailpatroon te maken.

Als je voor het eerst begint met je Strijkkralen reis raad ik je aan om ofwel een starter emmer of een voorgesorteerde lade aan te schaffen. Een van de fantastische dingen aan deze twee alternatieven is dat je alles krijgt wat je nodig hebt om te beginnen met knutselen. Als ik er maar één zou moeten aanraden, dan zou ik zeggen een voorgesorteerd tray pakket. Je krijgt niet zoveel Strijkkralen als je zeker in een bakje zou krijgen, maar de realiteit dat ze voorgesorteerd op kleur voor je zijn verdient het.

Deze starter container heeft alles wat je nodig hebt van Strijkkralens tot strijkpapier.

Strijkkralen handleiding.

Hier is een foto van de voorgesorteerde bakjes. Ze maken het heel gemakkelijk om bij het knutselen de kralen te vinden die je zoekt. Kijk ook eens naar Hama Maxi Strijkkralen.

Ik zie gewoon geen noodzaak om specifieke zakken Strijkkralen aan te schaffen totdat je er zeker van bent dat dit een hobby is waar je plezier aan zult beleven. Uiteraard, als je niet kunt weerstaan die specifieke zakken, zwart en wit zijn een van de meest tweedehands kleuren die ik kan niet lijken te houden in mijn aanbod.

Nu, er zijn andere merken rond naast Strijkkralen. Artkal Beans, Melty Beans, en ook Hama Beans onder anderen. Ik maak gebruik van Perler, omdat dat is wat ik herken, en ook zijn ze het eenvoudigst voor mij om te krijgen.

Gebruik wat voor u het gemakkelijkst te krijgen is.

Ik stel voor om geen generieke kralen te gebruiken, omdat ze niet zo constant ontdooien. Ze zijn ook niet constant in dimensie. Gewoon de hoofdpijn niet waard.

Ik raad ook aan om geen kralenmerken te mengen. Ik zeg niet dat je ze niet mag mengen, het is gewoon veel beter als je ze zelf uittest voordat je aan een project begint en ook nog teleurgesteld wordt omdat de korrels niet goed met elkaar smolten.

Er zijn slechts een paar andere producten die je nodig hebt als je alleen de korrels hebt gekocht (of talent had):.

Je hebt zeker minimaal een Strijkkralen nodig. Deze zijn er in verschillende vormen. Een van de meest gebruikelijke is een vierkant, dus de meeste patronen die je vindt zal gebruik maken van een vierkant. Er zijn ook grote vierkanten die kunnen worden samengevoegd tot een steeds groter werk te maken.

Perler Grain strijkpapier of je dagelijkse perkamentpapier. Overweeg niet ook waspapier te gebruiken.

Je hebt een strijkijzer nodig om de korrels te ontdooien. Dit hoeft geen speciaal strijkijzer te zijn. Het kan gewoon je dagelijkse huisijzer zijn.

Perler Grain Strijkkralens.

U ziet het assortiment van Strijkkralens om uit te kiezen.

Dat is het echt voor NECESSITIES hebben producten om te beginnen. Ik moet wel toegeven dat ik op geen enkele manier zou kunnen graan zonder mijn Perler Grain pincet. Ze maken het zo veel eenvoudiger.

Strijkkralen Patronen

Aangezien je de materialen hebt, bereid je je voor om te beginnen. Je hoeft alleen maar uit te zoeken wat je precies wilt gaan maken.

Toen Paige en ik net begonnen, pakten we de Strijkkralens en maakten we wat we maar wilden. Geen enkel patroon. Het waren leuke eenvoudige producties. Ze vond het leuk om een heel bord te vullen met alleen maar een reeks van graankleuren.

Toen Wonder Kid begon, was hij een man met een missie. Hij begon vanwege het feit dat hij iets bijzonders wilde maken. Veel van zijn eerste creaties waren Very Mario Perler Grain patronen.

Ik heb al een post geschreven over de beste plaatsen om Perler Grain patronen te vinden. U kunt het lezen. Ik heb eigenlijk bovendien een geweldig bericht dat al mijn basis Strijkkralen patronen die ik heb gemaakt met elkaar verbindt. Het is een fantastische plek om te beginnen voor eenvoudige Strijkkralen patronen.

Als je je eigen patroon wilt maken. Dat is ook prachtig. Laat gewoon je creativiteit je overzicht zijn.

Er zijn zelfs applicaties en ook sites die zeker een strijkkralen patroon zullen ontwikkelen van een afbeelding die je upload. Hoewel ik denk niet dat ik 'zou aanraden die voor een amateur naar strijkkralen.

Om te schikken of anders te sorteren.

Als je nu een grote emmer graankorrels hebt, en een uitstekend patroon hebt gevonden dat past bij de kleuren van de graankorrels, ben je zo ongeveer klaar om te gaan. Eerst moet je kiezen of je gaat om uw korrels te sorteren op kleur.

Het sorteren van korrels maakt het productieproces een stuk sneller en ook eenvoudiger. Serieus, een stuk eenvoudiger. Als de kleuren niet gescheiden zijn, zal Wonder Jongen ook niet korrelen. Hij verliest interesse in slechts een paar minuten.

Plus er kunnen kleuren in uw container zijn die vergelijkbaar zijn. Je trekt een roze uit, zet het op het Strijkkralen om DAN te beseffen dat je de verkeerde kleur roze hebt gekozen. Het is ergerlijk.

Het nadeel van kralen ordenen is dat het echt niet leuk is. Eigenlijk vind ik het ronduit vermoeiend. Ik begrijp dat sommige mensen het leuk vinden om te doen, en dat ze merken dat het ontspant. Ik ben niet een van die mensen.

Perler Korrels schikken.

We hebben graag onze granen gerangschikt, en we bewaren de Perler bonen in kleine plastic containers.

Ondanks het feit dat ik er echt een hekel aan heb, raad ik toch aan om je Strijkkralen op kleur te sorteren, vooral als je met je kinderen kralen maakt. MAAR ik zeg niet dat je op een vrijdagavond moet gaan zitten met een bak met 22 DUBBELE korrels en ze ook nog in kleine bakjes moet rangschikken. Oh gawd, nee. Dat zou zeker misbruik zijn. Om het schikken minder ingewikkeld te maken, moet je eens kijken naar de Strijkkralen stro sorteer aanpak. Het maakt het een beetje minder onplezierig.

Je hebt een paar alternatieven om het sorteren veel minder ondraaglijk te maken. Als je maar een paar kleuren nodig hebt. Neem gewoon genoeg van die kleuren voor je specifieke taak. Laat je kind je helpen. Zo kunnen jullie het samen sneller laten gaan.

Het andere alternatief, is om te regelen terwijl je kind aan het kralen is. Als ze het maken van een pokeball, je rust er zo goed als de zwarte, witte en ook rode korrels te trekken om te geven aan hen. Alle andere kleuren die je eigenlijk nog in je hand hebt kunnen in specifieke containers gaan. Dit is precies hoe ik het al een hele tijd doe. We kopen voornamelijk strijkkralen in de zakjes, maar ik heb nog wel wat restanten van emmers met een aantal geweldige tinten die ik zelf rangschik als Wonder Young een van die details tinten wil.

Het plaatsen van de kralen op het Strijkkralen.

NU bent u klaar om te beginnen met het maken van uw project.

Het enige dat je echt hoeft te doen is je Perler bonen op het Strijkkralen te leggen zodat ze overeenkomen met je patroon. Super eenvoudig, toch?

Het ontwikkelen van strijkkralen

Gebruik je vingers of een pincet, leg gewoon je kraal op het Strijkkralen in het gewenste patroon.

Ik begin meestal bovenaan het patroon en werk zo naar beneden, zodat ik mijn hand niet hoef te stoten aan de kralen die ik op dat moment heb gelegd en ze niet van het Strijkkralen hoef te slaan. Af en toe voor kleine patronen draai ik de werkelijke Strijkkralen als ik functie.

Er is niet echt een manier waarop je het moet doen, doe gewoon wat voor jou heel natuurlijk aanvoelt.

Het strijken van uw werk.

Er zijn verschillende colleges van gedachte over hoe u uw Strijkkralen strijken. Sommige mensen willen de gaatjes volledig dicht, anderen willen slechts één kant strijken, en weer anderen willen beide kanten smelten. Het is eigenlijk gewoon een kwestie van individuele keuze. U kunt verschillende manieren proberen met elke lay-out die u ontwikkelt.

Precies hoe Perler bonen te strijken.

Gewoon hoe je ontdooien is een persoonlijke voorkeur. Er zijn drie instellingen van het smelten. Eerste gesmolten slechts op een kant. Tweede ontdooid aan beide zijden. Derde een volledige ontdooiing om de gaatjes te sluiten.

Houd u in de eerste plaats aan de aanwijzingen voor uw merk korrels, want geen twee korrels worden op dezelfde manier gemaakt, geen twee kralen zullen precies hetzelfde smelten. Eén ding dat voor alle merken geldt, is dat je je strijkijzer NIET op de stoomstand moet zetten.

Het strijken van je strijkkralen kan echt een kunstvorm zijn. Het soort strijkijzer, de kleur van de kralen, de beweging die je gebruikt bij het strijken, de tijd dat je strijkt en ook de hoeveelheid druk die je gebruikt, spelen allemaal een rol.

Hoe meer Strijkkralen werkjes je maakt, hoe handiger je zeker zult worden met de manier waarop je ze wilt smelten.

Om uw korrels te strijken moet u het Strijkkralen op een vlakke en hitteveilige ondergrond plaatsen. Stel uw strijkijzer op gereedschap en zorg ervoor dat de damp setup is uitgeschakeld. Plaats vervolgens uw strijkpapier op de top van het Strijkkralen.

Wanneer uw strijkijzer warm is kunt u beginnen met de kralen in een cirkelvormige activiteit te strijken. Ik vind dat strijkkralen ongeveer 15 tot 20 seconden nodig hebben om te smelten. Het strijkijzer van iedereen is echter anders, dus dat van jou kan er iets langer over doen. Ik kan zien wanneer mijn taak is samengevoegd wanneer het strijkpapier begint te blijven met de kralen.

Laat het ontwerp afkoelen, en daarna kun je het papier en ook het handgemaakte meesterwerk van het Strijkkralen verwijderen. Draai het ontwerp om, en leg ook het papier op de niet-gesmolten kant. Herhaal het strijken.

Het enige wat je nu nog moet doen is je werk laten afkoelen. Ik leg altijd ALTIJD een groot en zwaar boek op mijn projecten terwijl ze afkoelen. Dit helpt om het werk vlak te houden. Als je er geen boek op legt, kan het zijn dat je strijkkralen kunstwerken aan de randen kromtrekken en niet vlak zijn. In veel gevallen is dit niet erg, maar als je iets maakt zoals deze Pokeball Box wil je dat elk stukje zo plat mogelijk ligt.

Als je de gids negeert en ook ontdekt dat je kralen vervormd zijn, kun je weer strijkpapier op de Strijkkralen taak leggen en het ook nog een keer opwarmen. Daarna plaats je het boek vooruit. Het zal uitknijpen terwijl het afkoelt.

Leuke dingen maken met je voltooide werkje.

Een van mijn favoriete onderdelen van Strijkkralen producties is het nemen van wat ik heb eigenlijk zo goed gemaakt als het veranderen in iets nuttigs. De hemel is de limiet. Een van de handigste dingen om te doen is ze om te toveren tot magneten of sleutelhangers. Je kunt ook creatief zijn en iets maken zoals mijn Mickey Mouse boekenleggers of zelfs een nachtlampje.

Voor veel knutselwerkjes met Perler Kralen heb je lijm nodig om ze te maken. Meestal kun je gebruik maken van E6000 lijm of een warm lijmpistool. Het hangt van het werkje af. Ik gebruik bijna altijd E6000 lijm, tenzij ik een snelle lijmverbinding nodig heb, dan gebruik ik warme lijm. Ik gebruik E6000 omdat het onderzoekbaar, watervast en een onomkeerbare verbinding is. Het plakt echter niet onmiddellijk, dus als je iets nodig hebt dat wel snel plakt, gebruik dan warme lijm.

Nou daar heb je het! Mijn beste beginner's Perler Grain gids. Ga aan de slag met je Perler avontuur! Als u om het even welk type van onderzoeken hebt of als iets schijnt te doen niet in dit bericht gelieve een opmerking achter te laten. Ik zou genieten om door u te leren.
has not yet selected any galleries for this topic.