photo sharing and upload picture albums photo forums search pictures popular photos photography help login
Vejas naktyje | all galleries >> Galleries >> noname > How to find out what side of the brain you are using?
previous | next

How to find out what side of the brain you are using?

f you are seeing this lady spinning clockwise, then it means you are using the right side of the brain. If you are seeing her spinning counter-clockwise, then you are using the left side of the brain.

Some people are able to see her spinning in both directions, but most of them see her rotating only in one. If you can see her spin in one directions and then make her spin in the other, then you are a part of a handful of people.


Left side functions:
uses logic
detail oriented
facts rule
words and language
present and past
math and science
can comprehend
knowing
acknowledges
order/pattern perception
knows object name
reality based
forms strategies
practical
safe

Right side functions:
uses feeling
“big picture” oriented
imagination rules
symbols and images
present and future
philosophy & religion
can “get it” (i.e. meaning)
believes
appreciates
spatial perception
knows object function
fantasy based
presents possibilities
impetuous
risk taking




Gerai pažiūrėkite - jeigu mergina sukasi pagal laikrodžio rodyklę - jūs daugiau mąstote dešiniuoju smegenų pusrutuliu. Jei prieš laikrodžio rodyklę - kairiuoju.

Žmogaus smegenys funkcionaliai jos yra padalintos į du pusrutulius: kairysis pusrutulis valdo dešinę ranką, koją ir t.t., o dešinysis - kairiąją žmogaus kūno pusę.
Fizinių bei psichinių funkcijų pasidalijimas - daug maž simetrinis, tačiau ne visiškai: tik pažvelgę į savo rankas ar kojas, mes pastebime, kad jos “elgiasi” ne visiškai vienodai. Tik nedaugelis žmonių gerai valdo abi rankas. Rankų asimetrija - ne vienintelė, ir daug svarbesnis asimetriškumas pastebimas psichinėje veikloje.
Kairiojo ir dešiniojo pusrutulių atskyrimas ir jų tyrimai priskiriami Nobelio premijos laureatui amerikiečiui R.W. Sperry iš Kalifornijos universiteto, kuris daug metų skyrė darbams su atskirtais smegenų pusrutuliais, kad ištirtų jų nepriklausomą sąmoningą veiklą. Buvo nustatyta, kad

kairiojo smegenų pusrutulio veikla - loginė-verbalinė,

dešiniojo smegenų pusrutulio veikla - vaizdinė-erdvinė.

Elgsenos požiūriu kairysis pusrutulis yra savotiškas galingas mūsų smegenų kompiuteris ir ženklų sistemos požiūriu jis yra tam tikra semiotinė (ženklų analizavimo) sistema. Štai kelios kairiojo pusrutulio funkcijų :

mąstymas žodžiais ir manipuliacija jais (rišli kalba);

racionalių -loginių procedūrų apdorojimas (paieška labirinte, perrinkimo uždaviniai, tikslų dekompozicija, planavimas, loginis išvedimas ir pan.).


other sizes: small original auto
share
Guest 25-Feb-2011 21:19
Enfolding and Unfolding Your Potential.
Guest 21-Feb-2011 22:56
To comprehend the dynamics of a human brain.
Zemliakas 03-Jan-2011 01:14
Try to give answers that they think reflect favourably upon themselves.
Guest 03-Dec-2010 23:23
Do you try to say, that if I want to understand a context of the meaning, I should use at least both brain sides in one time ? Or I will need some more other mental instruments ?
Bangos 25-Oct-2010 21:01
Gebėjimą žvelgti į save ir pasaulį, tuomet jo AŠ darosi panašus į bangos procesą. Jis pavirsta į viena po kitos kintančias būtis, nustodamas būti vienu ir tuo pačiu žmogumi. Ir šios būsenos keičia viena kitą kaip bangos. Žiūrėdamas į šitą procesą, žmogus mokosi sąmoningai stebėti ir sąmoningai atsirinkti norimą būseną, lygiai taip kaip eksperimente su dviem skylutėmis, kur stebėtojo akis pasirenka, ar elektronas bus banga, ar dalelė.
Type your message and click Add Comment
It is best to login or register first but you may post as a guest.
Enter an optional name and contact email address. Name
Name Email
help private comment