photo sharing and upload picture albums photo forums search pictures popular photos photography help login
Pijk Kuipéri | all galleries >> Limburg >> V >> Venray >> Sint Petrus' Bandenkerk >> Beelden Sint Petrus' Bandenkerk > Venray RK Petrus' Bandenkerk Beeld Petrus Paus 4547.jpg
previous | next
22-AUG-2017

Venray RK Petrus' Bandenkerk Beeld Petrus Paus 4547.jpg

Petrus leest in een "buidelboek". Ook elders in de kerk zijn deze boeken te zien. Van het web deze tekst: "Sinds het laatste kwart van de negentiende eeuw wordt deze term gebruikt voor een band waarvan de bekleding aan de bovenkant enige tientallen centimeters doorloopt. Aan het eind van deze verlenging werd een knoop of haak aangebracht waarmee het boek aan de gordel van de eigenaar kon worden gehangen.

In de beeldende kunst zijn vele afbeeldingen van buidelboeken bekend, met name als attribuut van heiligen. Het fenomeen was dus vermoedelijk wijd verbreid, met name in Duitsland en de Lage landen, maar toch zijn er maar ca. twintig exemplaren bewaard gebleven. De meeste buidelboeken werden later opnieuw gebonden en van hun staart ontdaan, zodat ze netjes in de boekenkast pasten. " Een exemplaar in Nederland wordt bewaard in Museum Meermanno in Den Haag.

Nikon D4
1/80s f/7.1 at 116.0mm iso2000 hide exif
Full EXIF Info
Date/Time22-Aug-2017 16:27:00
MakeNikon
ModelNIKON D4
Flash UsedNo
Focal Length116 mm
Exposure Time1/77 sec
Aperturef/7.1
ISO Equivalent2000
Exposure Bias
White Balance
Metering Mode
JPEG Quality
Exposure Program
Focus Distance

other sizes: small medium large original auto
comment | share