photo sharing and upload picture albums photo forums search pictures popular photos photography help login
Osmund Enga | all galleries >> Galleries >> Roseville/Knut Bakken > 013_ SJØKLARING 1.jpg
previous | next
07-FEB-2008

013_ SJØKLARING 1.jpg

Innsendt av Knut Bakken.
Sjøklaring, Trykksverte har satt sitt tydelige spor på fra venstre ukjent og jungmann Gjeldseth?


other sizes: small medium large original auto
comment | share
S.G. 11-Apr-2008 20:42
Gutta er selvfølgelig på stb side av luke 4,beklager!
S.G. 14-Mar-2008 21:55
Gjeldseth å Sjøblom er vel på bb side av luke 5????
S.G. 14-Mar-2008 17:39
Om det var telfeldighet at jeg også var med på den hendelsen også vet jeg ikke,men kan du huske Knut at da du skulle ned mannlokket til 1ner luka,var luka så trang at du ikke kunne komme deg ned med luftflaska på ryggen,jeg måtte låre den ned med hiveline,som også ble brukt til sikkringsline(å jeg var høvelig nervøs der jeg sto for å kjenn om det var liv der nede)Ja vi frakta mye dritt,også det vi lasta i La Romana,har enda merker på føttene etter spyling å rengjøring i dyptankene!
Guest 08-Mar-2008 22:19
Hyggelig respons, men jeg kan ikke huske at vi tok inn kull den tiden jeg var ombord, promo aug 64 - ultimo jun 68. Eneste bulklasta jeg husker var noe svineri som jeg tror var den andre turen, des 64, Den eneste turen vi ikke gikk til østkysten pga streik. I Boca Grande, Florida lastet vi sulfat. Til opplysning for de som ikke har hatt slik last. Kjennetegnet er at det gir rennende øyne som svir noe infernalsk, men på land var det sympati å få. Tårene rant som om halve besetningen hadde strøket med og alle ville trøste oss. (En erfaring fra "Somerville"). På "Roseville" kunne det gått galt. Det tok fyr i #1, og jeg ble sendt ned for å slukke. Heldigvis fikk jeg avløsning i tide. Da jeg kom på dekk var luftflaska tom. Det var på hengende håret at ikke Inger ble enka der og da. I de siste 16 årene har jeg undervist i blant annet "Bridge (human) resource management", og jeg har svaret på hvorfor det var så nære på. Kunnskap er nesten null verdt i kritiske situasjoner, ferdigher er alt. Nei dette er nok et resultat av trykksverte som vi lastet på østkysten i pappdunker (fat) som hadde fått litt hard medfart. Legg for øvrig merke til at vi hadde dekkslast på akterdekket. Gutta er på st.b. side av #4.
Odd A, Sjøblom 02-Mar-2008 17:41
Ser på bilde nr. 13. Tror det er da "Roseville" tok en kull-last fra Thailand til Nagoya Japan. Jeg lurer på om den ukjente er meg.
Flotte bilder fra Knut Bakken.
Hilsen Odd A. Sjøblom. Dengang lett-matros