photo sharing and upload picture albums photo forums search pictures popular photos photography help login
Marius Nistor | all galleries >> Cresterea canarilor, sticletilor si scatiilor >> Cresterea si inmultirea canarilor >> Bolile canarilor > Infectia cu Polyomavirus
previous | next

Infectia cu Polyomavirus


Etiopatogenie:
Dintre maladiile virale care afecteaza in primul rand puii nou nascuti este fara nici o indoiala infectia cu Polyomavirus. In fapt, moartea brusca a puilor in aparenta buna conditie fizica, fara semne premonitorii ne poate orienta spre acest diagnostic. Distensia abdominala, hemoragiile subcutanate si leziunile distrofice ale penelor sunt simptomele care ne fac sa suspectam forma subacuta. Se observa un retard in dezvoltare, penaj defectuos, o exacerbare in cresterea mandibulei.
Patogeneza:
Transmiterea acestui virus se face de la parinti la pui in timpul hranirii deoarece virusul se cantoneaza in celulele epiteliale descumate in ingluviul pe care genitorii il regurgiteaza puilor impreuna cu alimentele. Acest virus se replica in celulele epiteliale ale foliculilor penelor putand fi imprastiati in mediul abiant prin intermediul pulberii de pene dar si pe cale fecal-orala, secretii respiratorii sau transmitere verticala prin ouale deja infectate.
Prifilaxia:
Infectia poate fi determinat de factori stresanti sau de prezenta altor patologii infectioase.
Terapia:
Ca si toate maladiile virale nu are un tratament specific, administrarea unui antibiotic facandu-se doar in cazul infectiilor secundare. Singura masura este eliminarea din crescatorie a pasarilor purtatoare.


other sizes: small original auto
share
Type your message and click Add Comment
It is best to login or register first but you may post as a guest.
Enter an optional name and contact email address. Name
Name Email
help private comment