photo sharing and upload picture albums photo forums search pictures popular photos photography help login
Langedijk | profile | all galleries >> Beeldarchief SLV >> Dorpsgezichten tree view | thumbnails | slideshow

Dorpsgezichten

De archieven van de "Dorpsgezichten"
De stichting bezit redelijk veel foto's van de vroegere dorpen van de gemeente. Deze worden hier onderverdeeld in een drietal categoriën. Er is voor gekozen om deze niet tot één collectie per dorp te combineren, maar om ze hier afzonderlijk te publiceren.
  • De foto's uit de serie "Fotoverkenning Langedijk zomer 1967" geven een vrijwel compleet beeld van de gehele bebouwing van de gemeente in genoemd jaar. De foto's zijn daarbij zo gerangschikt dat men al "bladerend" van noord naar zuid door de gemeente loopt. Verwonderlijk is dat er sindsdien toch al heel veel in de gemeente is veranderd.
  • Ansichtkaarten waren vroeger een zeer veel gebruikt communicatiemiddel. Daarvan getuigt de grote verscheidenheid aan kaarten die in omloop zijn gebracht. Heel veel winkeliers gaven in eigen beheer kaarten uit. Onze collectie is voor alsnog redelijk bescheiden te noemen. We zouden de verzameling met uw hulp graag verder uitbreiden.
    De kaarten zijn ook van noord naar zuid gesorteerd.
  • De overige foto's komen voor een deel uit eigen bezit, maar ook uit persoonlijke archieven van mensen die ze ons ter beschikking hebben gesteld om te digitaliseren. Voor zo ver bekend wordt de herkomst vermeld.
    Ook deze foto's zijn van noord naar zuid ingedeeld, hetgeen het zoeken naar een bepaalde foto kan vergemakkelijken.
Klik op een van de "thumbnails" hieronder om naar het archief van uw keuze te gaan, of klik op "Beeldarchief SVL"  in het pad hierboven om terug te keren naar het vorige scherm.
 
FV zomer 1967
:: FV zomer 1967 ::
Ansichtkaarten
:: Ansichtkaarten ::
Overige foto's
:: Overige foto's ::