photo sharing and upload picture albums photo forums search pictures popular photos photography help login
Johan van 't Bosch | all galleries >> Johan van 't Bosch nature and culture galleries >> Brazil galleries >> Johan in de Amazone 2007 > Floresta Amazonica 6 juli 2007
previous | next

Floresta Amazonica 6 juli 2007

Het was een erg vermoeiende reis, met vertragingen door mist, gemiste vlucht in Sao Paulo, 6 braziliaanse vliegvelden en 12 uur in de bus. Dat laatste was eigenlijk een verademing na de vermoeiende luchtvaartperikelen. En ik werd afgehaald van het busstation in Alta Floresta, wat me een enorm welkom gevoel gaf.

In plaats van in een keer door naar de lodge, ben ik nog een nachtje in het hotel in Alta Floresta gebleven. Dit hoort bij de lodge en heeft dezelfde eigenaresse. De mensen zijn erg aardig en hebben me met open armen ontvangen. Ben natuurlijk meteen het bos in gegaan en heb alles hier verkend. Het geschreeuw van alle drie de soorten grote araŽs (blauw-geel, rood-geel, rood-groen) is niet van de lucht en het is echt gaaf om die beesten te zien. Je vergeet bijna dat dit plekje eigenlijk nog een bos-eiland is in een veelal gekapt stuk van de amazone. Werkelijk triest om te zien. Gelukkig schijnt de plek waar ik uiteindelijk heen ga er wat beter aan toe te zijn.

Maar de ontbossing is overduidelijk en bleek o.a. ook uit de aanwezigheid van WWF Brazilie met 12 duitse journalisten.... leuk, zoŽn perstripje naar de amazone (over milieuvervuiling gesproken ;-)). En gaaf om eens met die mensen te praten. Zij waren hier in het kader van een net gestarte campagne, die ook in NL gaande is. Misschien hebben jullie er wat van gezien.

Zodadelijk (over een minuut of 10) vertrek ik naar Cristalino. Waar ik de eerste week mijn kamer ga delen met Patrick, een franse filmer, die educatieve milieu- en natuurfilms maakt voor bv greenpeace en wwf. Interessante lui dus allemaal.
Na die week heb ik mijn kamer voor mezelf alleen, maar nu is het druk met zoŽn 30 studenten uit sao paulo.

Tot nu toe geniet ik en ik ben erg benieuwd naar het gebied waar ik heen ga. Hoop dat het goed gaat met jullie. Een dikke zoen voor ieder. En Max of Gerda, wil je mama ook de groeten en een zoen geven?

Tot snel,
Johan

share
Type your message and click Add Comment
It is best to login or register first but you may post as a guest.
Enter an optional name and contact email address. Name
Name Email
help private comment