photo sharing and upload picture albums photo forums search pictures popular photos photography help login
Maritim Modellklubb | all galleries >> Bilder fra klubbmøter >> Februar 2013 > Den skal tres nedi modellen via en dekksluke. Spor for stormasta til høyre i bildet. Merk spiralfjæren som strammer fiskesnøret!
previous | next
27-FEB-2013

Den skal tres nedi modellen via en dekksluke. Spor for stormasta til høyre i bildet. Merk spiralfjæren som strammer fiskesnøret!

(eventuell slakt eller løst snøre _vil_ nemlig før eller senere tulle seg rundt noe det ikke skal tulle seg rundt, ferdig med den saken. Derfor er det nødvendig med en stramme-mekanisme av ett eller annet slag.)

Merk også de små... dingsene som normalt sitter ytterst på fiskestanga for å lede snøret... de heter sikkert et eller annet de også; tre stykker til høyre på platen i hvert fall. Uansett, de er der for å styre riggtrådene som skal ledes opp til dekk. De er ikke med i bildet, men skal festes til metallringene i fiskesnøret for forseilene sin del og til enden på servoarmen for storseilet. Så er det gjennom... dingsene.. og derfra inn i dertil tilpassede messingrør i dekksplaten. Disse rørene stikker et stykke ut over dekk for å minimere vann-inntrengning, og den enden under dekk er bøyd til i passende vinkel for å møte tråden så den går rett inn uten å files over en rørkant. Samme teknikk er brukt i de fire hjørnene av platen for å lede snøret rundt i firkant.

FujiFilm X-E1
1/125s f/2.8 at 35.0mm iso3200 full exif

other sizes: small medium large original auto
share
Type your message and click Add Comment
It is best to login or register first but you may post as a guest.
Enter an optional name and contact email address. Name
Name Email
help private comment