photo sharing and upload picture albums photo forums search pictures popular photos photography help login
Hans Wortel | all galleries >> pelgrimboppers >> GR Kempen >> GR Kempen Wandeling Roovert Kapel - Vaartbrug Postel Ter Heyde 20-21 maart 2010 > Kapel van de Heikant Arendonk
previous | next
21-MAR-2010

Kapel van de Heikant Arendonk

view map

Z.g. “Kapel van de Heikant”. Nabootsing van de kerk te Lourdes, in 1879 opgericht door E.H. G.J. Van Camp, rector van het klooster St.-Agnetendal, op de plaats waar sinds eeuwen een staakkapel stond met beeld van O.-L.-Vrouw, Troosteres der Bedrukten.
Lourdesgrot van cementrustiek, compleet met nis waarin huidig verschijningsbeeld van 1986 -de twee vorige beelden werden gestolen-, knielende Bernadette en waterput met in onbruik geraakte fontein, waarachter kunstmatige heuvel met kapel. Een trap langsheen deze heuvel leidt naar de inkom. Omringende hekken met bakstenen sokkel en pijlers.
Verankerd, eenbeukig bakstenen gebouwtje van drie trav. met vlak afgesloten koor onder zadeldak (n ┴ straat, leien) waarop opengewerkt houten klokkentorentje onder ingesnoerde octogonale spits en smeedijzeren kruis. Herhaalde herstellings- en renovatiewerken. Heden met bepleisterde en witgeschilderde punt- en lijstgevels, l.g. beëindigd met overhoekse muizentand. Rondboogvensters in platte bandomlijsting; glas-in-loodvenstertjes met symbolen van liefde, geloof en hoop. Segmentbogige toegang met opgeklampte houten deur aan lange ijzeren hengsels.
Bepleisterde en beschilderde binnenmuren en vlak plafond. Betegelde koorwand als achtergrond voor het fraaie barokke Mariabeeld, afkomstig van de oude kapel: houten madonna met zegenend Kind op l.arm, beiden gekroond, de Moeder met scepter en het Kind met wereldbol, geplaatst op eenvoudig altaar en afgeschermd met ijzeren hek.

Canon PowerShot A720 IS
1/60s f/2.8 at 6.4mm iso200 full exif

other sizes: small medium original auto
comment | share