photo sharing and upload picture albums photo forums search pictures popular photos photography help login
Marjan Schavemaker | profile | all galleries >> Galleries >> Warmond / Warmond my hometown tree view | thumbnails | slideshow | map

Warmond / Warmond my hometown

Warmond is een dorp en een voormalige gemeente in Zuid-Holland, gelegen in het Rijnland, vlak ten noorden van Leiden, tussen Oegstgeest en Sassenheim. Per 1 januari 2006 is de gemeente met Sassenheim en Voorhout opgegaan in de gemeente Teylingen. Het inwonertal van de voormalige gemeente bedroeg 4915 (1 juni 2005). Het dorp Warmond ligt aan de Kagerplassen, die ook voor het grootste deel in het voormalig Warmondse deel van de gemeente Teylingen liggen. Het dorp is bekend als een welvarende locatie. Het dorp Warmond ligt op een oude strandwal, parallel aan de Leede, een water dat de Kagerplassen via enkele kanalen met de Oude Rijn verbindt. Evenwijdig aan de Leede lopen de Herenweg en de smalle Dorpsstraat. Deze beide straten worden met elkaar en met het water verbonden met een reeks smalle steegjes, die dammen worden genoemd. Ten noorden van het dorp bevindt zich het Huis te Warmond, een in zijn huidige vorm achttiende-eeuws kasteel. Van de oude dorpskerk resten de toren en een ruïne die als kerkhof wordt gebruikt. De kerk werd in 1573 door Leidenaren verwoest, omdat zij bescherming bood aan Spanjaarden. Andere bezienswaardigheden in Warmond zijn het Warmonderhek, waar eertijds tol werd geheven, en het huis waar de schilder Jan Steen enige jaren woonde. Te Warmond was tot 1967 het Groot Seminarie van het bisdom Haarlem gevestigd. Het polderland aan de oostkant van de Kagerplassen is vanuit het dorp Warmond alleen over het water of via het grondgebied van buurgemeenten te bereiken. Bron: Wikipedia.

Zie ook : https://pbase.com/digitales/park_klinkenberg : https://pbase.com/digitales/koudenhoorn en https://pbase.com/digitales/warmond_in_de_sneeuw : https://pbase.com/digitales/luchtopnamen These images may not be used in any form without written permission. All rights reserved.
previous pagepages 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ALL next page
De Zijl Jeneverboom Endepoellaan Endepoellaan
Broekdijkmolen
Park Klinkenberg
De Roekenhof NH. kerk NH. kerk Kaagsociėteit Koudenhoorn
Koudenhoorn Boerderij, Jan Steenlaan 11 Van Duvenvoorde straat
Tijdelijk afhaal restaurant Galerie De Pomp
Laeckermolen Kaagsociėteit Kaagsociėteit
Giant Tulip Bulb, gesponsord door AH Detail van de bol Detail van de bol Detail van de bol
Detail van de bol Gezicht op Sassenheim De Leede Kei bij de Jeneverboom Hoflede
De Jeneverboom Broekmolen Haven west, KWV De Kaag
Starttoren reflexion 14 Paddenstoelen huisjes Zwanburger molen Zwanburgermolen Molen in de Hofpolder
Langs de Leede Summer residence Jeneverboom Near the Unie eiland Hofpolder molen
Kagerplassen De Jeneverboom De Jeneverboom Jeneverboom 2006 De Leede
previous pagepages 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ALL next page