photo sharing and upload picture albums photo forums search pictures popular photos photography help login
Type your message and click Add Comment
It is best to login or register first but you may post as a guest.
Enter an optional name and contact email address. Name
Name Email
help private comment
Marius Nistor | all galleries >> Cresterea canarilor, sticletilor si scatiilor >> Cresterea si inmultirea canarilor >> Bolile canarilor > Micoplasmoza
previous | next

Micoplasmoza

Etiologie:
Micoplasmele nu prezinta perete celular, doar o membrane plasmatica in 3 straturi. 5 din cele 17 specii de Mycoplasma izolate de la pasari sunt considerate patogene(M. gallisepticum, M. synoviae, etc.). Dintre acestea se pare ca doar M. gallisepticum si M. anatis sunt responsabile de afectiuni la canari si pasari de voliera.
Epidemiologie:
Micoplasmoza afecteaza toate speciile de animale pe intreg globul. Cuprinde deasemenea toate speciile de pasari de la gaini, rate, gaste, fazani, si bineinteles paseriformele chiar daca descoperirea este de data mai recenta. La paseriforme ea poate prinde atat aparatul respirator cat si pe cel reproducator.
Simptomatologie:
In cazul infectarii aparatului respirator se evidentiaza o simptomatologie asmatiforma, cu dificultati in respiratie asociate cu raluri si secretii catarale sau purulente. De fapt simptomatologia respiratorie nu este foarte evidenta, dar in anumite circumstante ea poate difuza in intreaga crescatorie. Ceea ce face extrem de importanta aplicarea masurilor terapeutice la intreg efectivul din crescatorie.Forma care prezinta tropism pe aparatul reproducator se manifesta in particular la femele, unde determina perturbari ale ovogenezei, oua sterile, pui morti in coaja, sau putin viabili.





Tratament:
In cazul formei respiratorii :
Baytrill(enrofloxacina) 5% - 4 ml/l apa timp de 5 zile cu repetare dupa 5 zile de pauza.
Tylan(tylosina): 2 gr/l in apa de baut timp de 5 zile.
In afectarea aparatului reproducator cura terapeutica se face cu cateva saptamani inaintea sezonului de reproducere si se repeta intre prima si a doua ponta, tratamentul de electie fiind cel cu Tylan(tylosina).

http://www.singleton-associates.org/gifs/cell.jpg full exif

other sizes: small medium original auto
previous | next
share
Guest 24-Jul-2012 19:27
ce tratament pot sa le fac la o pereche de canari stau tristi
Type your message and click Add Comment
It is best to login or register first but you may post as a guest.
Enter an optional name and contact email address. Name
Name Email
help private comment